Alla inlägg den 7 juli 2014

Av Malin - 7 juli 2014 09:34

Lilla semesterresan med hundarna över för i år, det har blivit en trevlig tradition att åka en liten tripp och se nåt nytt. I år styrde vi kosan mot Nyköpingstrakten, eller närmare bestämt Tystberga där vi hyrde torpet här.

Tyvärr tänkte jag förstås inte på att ta bilder på stugan och gården, men det var jättemysigt och det finns bilder på deras hemsida! Bakom huset blommade blåklockor i massor. Första dagen var lunchade vi i Nyköping och grillade sen på verandan med kvartsfinalen Tyskland-Frankrike på radio, härlig kväll som tyvärr slutade med migrän för mig.


 

Nästa dag blev det Stendörren, vi spenderade flera timmar ute på olika öar och halvöar där. Dock stötte vi genast på patrull i form av hängbroarna som ledde ut på öarna: Ella fick stora skälvan på första bron, lade sig och bara skakade och gnällde mitt på. Inte så konstigt då bron gungade och lät, samt att man kunde se ned ganska väl mellan plankorna. Det gick bättre när husse gick före men den var djup koncentration från båda hundarna - här gällde det liv och död!


 

Väl ute i havsbandet trivdes hundarna betydligt bättre och de badade massor! Jag var lite orolig för algblomning men på de flesta ställen var vattnet kristallklart och där vågade jag släppa i dem.


 

Hemresedagen gick via Nynäs slott där vi tittade på några utställningar, strövade runt samt åt en riktigt smarrig lunch. Och Siri hittade förstås ett badställe...


 

Vi stannade också för fika och botanisk njutning på Långmaren, en museigård som brukas på gammalt sätt. Jag var här med en biogeokurs för några år sen men den gör sig bättre nu mitt i växtsäsongen.


 

Trötta och varma hundar framför ängsbacke. Vi gick upp här för att jag ville kika på slåtterarter och vi hittade bokstavligen ett riktigt smultronställe! Bra avslutning på resan och sen var hundarna nöjda med att återvända till bilen efter en slurk vatten.



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards