Alla inlägg den 11 juli 2014

Av Malin - 11 juli 2014 14:52

I förrgår var vi på SSBK för träning med tre fjärdedelar av laget. De andra ville ffa träna sina unghundar så vi byggde en enkel hoppbana men jag lade till gungan som sista hinder för att träna den i bana. Hon tog den, fast inte optimalt första varvet, nästa gång hoppade hon av på mitten men då hade hon kommit på lite snett och hade inte perfekt balans. MEN under träningen slog det mig: hon har hittills alltid bara vägrat ifall gungan kommit i slutet av banan. Och det ledde till nästa tanke - eftersom hon har rc på balans och A-et så är gungan det enda ställe på banan där hon behöver stanna upp (medan den slår över). Tänk om hon inte alls är osäker utan snarare väldigt sugen på kampleksaken hon vet ligger i slutet och då känner frustration över det tillfälliga stoppet? Det skulle vara typiskt henne, inte still en sekund i onödan, och även förklara varför hon aldrig vägrar när jag tränar bara gungan för sig. Ett misstag jag nog gjort är att jag alltid godisbelönat gungan, vilket ju är det lättaste under inlärning, men sen när jag tävlar eller kör bana så använder jag kampleksak = noll chans för belöning för det tråkigaste hindret... Hm, jag tror jag kanske är nåt på spåren nu, ska börja kampbelöna gungan och ofta belöna den i bana både på träning och tävling.


På träningen fick Kickan också testa att köra Siri, för det är ju bra ifall man kan ha reservförare till sin hund om man inte kan vara med. Trodde nog det skulle gå ok, då Siri är lättmotiverad, känner Kickan bra och öht väldigt social och självständig. Men nej, hon sprang (småjoggade) pliktskyldigt men tveksamt med Kickan några få hinder, sen kom slalom och då blev det tvärstopp. Agility gör jag ju med matte säger Siri! Men det är bara att nöta på så kommer det nog...


Annars ligger vi rätt lågt med all form av träning, det är sommarliv med bad och utflykter för hela slanten. I tisdags badade vi på Lida, premiärdopp för oss tvåbeningar men Siri har varit igång sen april... Hon simmade massor medan Ella helst bara ville plaska. Igår var vi på Ekerö och badade i en fd grusgrop, med typ 200 andra personer, så det funkade inte helt med hundbad, bara en kort simtur blev det.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards