Alla inlägg den 11 mars 2013

Av Malin - 11 mars 2013 14:29

Den gångna helgen har jag ägnat åt två saker: Crufts och bokcirkelträff. Hundarna har kommit lite på undantag men de har förstås fått vara delaktiga i båda sakerna - även om surtanten Ella varken uppskattar gäster eller agilityutövande border collies... Jag har framförallt kollat på all agility jag kunnat och sen även htm och freestyletävlingarna. Både igår och idag har vi gått en rejäl runda i väldigt stark marssol, solglasögon hade varit bra, så nu är hundarna tillfreds.


Lite mellanspel angående bokcirkeln: det var F som valde boken, "American Gods" av Neil Gaiman. Jag trodde inte det var en bok för mig men vad bra den var! Härligt att riktigt känna läslust och att få sjunka in i en annan värld, kände mig lite sorgsen när den var slut till och med.


Men nu några höjdpunkter och lågvattenmärken från Crufts:


Denna klass var det mest provocerande som hände under helgen, kolla hur nära hinder 3 och 4 är varann! Fick veta att måtten som gäller i sb är minst 3,6 meter mellan hindren på raka och minst 2,74 vid 90 graders vinkel eller mer - de fruktansvärda kombinationerna i förra reglerna kom genast upp i minnet, för er som inte tävlade på såna kan jag upplysa att de var en övning i att fälla flest antal hundar på de mest halsbrytande sätt, burr... Nu klarade alla hundarna här sig utan krasch men det ser inte trevligt ut när largehundarna hoppar direkt.



Då var detta betydligt häftigare, kolla den vita pudeln som startar vid 1.40 - wow! Jag är ingen pudelmänniska men ibland blir man sugen... Öht få shelties på Crufts men många jaktcockrar och små pudlar, intressant nog.


Vinnarna i den internationella freestylen var underbara, härligt program!

Det som framförallt är härligt med Crufts är inspirationen det ger, sitter nu med fullt av banor och situationer jag vill testa med mina hundar, och saker som vi ska träna.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards