Alla inlägg under november 2011

Av Malin - 9 november 2011 13:16

Det går inte att förneka längre, jag måste gör om något i kontaktfältsträningen med Siri. Tränade ihop med Kickan i Visättra igår och hon sätter iofs alltid ett par tassar på fältet men alldeles för högt upp för min smak och värre är att hon faktiskt tar i och hoppar istället för att hålla en jämn galopp ned. Jag hade höjt nedfarten ca 10 cm men det räckte för att ge fel beteende. Och problemet är att jag aldrig hinner uppfatta hur hon gör kontaktfälten för det är för sent, tror jag kommer behöva en medhjälpare i träningen framöver... Dessutom funderar jag på om jag ska satsa på rena running eller ha nån form av hjälp som Kickans extrapinne. Mindre än ett halvår kvar till debuten, kanske får bli en ren hoppkarriär första säsongen?


I övrigt gick träningen fint, jag fokuserade ffa på däcket som hon ju missade på träningstävlingen och ja, hon började passet med att konsekvent hoppa till vänster om däcket som i loppet. När jag felade blev hon förbannad och skällde ut mig medan hon desperat tog första bästa hinder hon såg, sen skärpte hon sig och gjorde rätt. Efter tre repetitioner där hon gjort först fel sen rätt så föll poletten ned och hon gjorde den prickfritt resten av träningen, även när vi satte ihop en liten bana på slutet. Och slalom i bana, vilken dröm! Hon kom på en hyfsat svår ingång efter tre hinders raka och otrolig fart - jag hann tänka att hon aldrig skulle fixa detta innan hon perfekt samlade ihop sig och satte det!


Ella fick träna lite slalom, rally och lydnad samt köra banan även hon, en svårare version än för Siri förstås. Upptäckte att hon har en brist i slalomet iom att om jag viker av så går hon ur och följer efter, bör nog tränas med båda hundarna... Ida kom ned med Yoda och "lilla" Ari mot slutet och vi tog en liten sväng i höstsolen när vi var klara, en härlig avslutning på en trevlig träning. Men allt skulle kännas mkt bättre om det inte var för de förbaskade kontaktfälten...

Av Malin - 7 november 2011 09:13

När jag bara hade Ella fick jag ofta kommentarer om hur liten och smäcker cavalier hon var, men med Siri intill henne kommer hon i ett helt annat ljus. Jag får ofta kommentarer om storleksskillnaden, senast igår, och folk brukar tro något av dessa alternativ:


1.Ella är vuxen och Siri valp
2. Ella är hanhund och Siri tik
3. De är av olika ras


Och alla gör stora ögon när jag förklarar att båda är mer eller mindre fullvuxna tikar och nära släkt... Det är tydligen svårt att förstå att även hundar kan vara olika storväxta precis som vi? Men senaste veckan har jag fått flera påpekanden om hur stor Siri blivit (av de som träffat henne förr). Själv ser jag det inte men hon har kanske fått mer päls - hon verkar inte bredare eftersom selen passar som förut.

Av Malin - 3 november 2011 15:08

I förrgår hade vi träningstävling på HHU, och jag agerade tävlingsledare samt körde båda hundarna - vilket kanske var i svettigaste laget... Ella som är rutinerad gick utan problem nolla i båda loppen, men banorna var av klass 1-nivå så det var förväntat. Hon kändes iaf glad och pigg, det var kul och jag är nöjd med att kunna skicka henne på tunneln och hinna blindbyta! Och Siri fick köra hela banor för allra första gången, trodde när jag startade att hon gjort det förr men kom sen på att hon faktiskt aldrig gått mer än 10-12 hinder i sträck innan. Öppenklassbanan blev lite strulig för oss, då jag inte alls hann framförbytena jag planerat utan fick köra på klumpiga bakombyten istället, men jag blev impad av att hon efter den första fulsnurren vände åt rätt håll efter tunnlarna. Slalom i bana fixade hon också, däremot hoppade hon ramen på däcket - det syns på filmen att hon inser att det var fel och tar kontakt med mig - jag ville dock inte avbryta i slutet på ett lopp där hon jobbat bra så vi fortsatte i mål. Såg ni förresten på filmen att hon vurpar i första tunneln? Tyckte hon var inne där länge och man ser faktiskt att hon går omkull... Startade blåbärsklassen utom tävlan och den flög hon igenom, fast slarvrev ett hinder i farten, jag önskar så att hon kunde hålla koll på sina ben lite bättre... Kul dag iaf och folk verkade nöjda!


Tack till Ida som filmade och Kickan som dömde och skjutsade oss!  



Vad gäller dagen så får vi se, kanske mer om det senare...


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards