Alla inlägg den 21 juli 2011

Av Malin - 21 juli 2011 17:06

Det har blivit en hel del träning de senaste dagarna... I förrgår var vi på lunch hos Kickan och kunde förstås inte avstå att träna på gungan hon hade bakom huset. Siri fick träna gungdunkningar samt att springa upp på en stilla gunga, Ella som har börjat ta det lite för lugnt fick också dunka en del. Jag tycker Kickans metod för gungan känns genialisk, att lära hunden dunka gungan och sedan flytta upphoppet allt längre bak så den får springa in i position, ska testa det med vappsan. Mellan besöket och upphämtning av mamma hann jag förbi Lida en kortis, Siri levde loppan och simmade mer än hon någonsin gjort medan Ella bara doppade tassarna. Många hundar vid stranden, bland annat något så ovanligt som en american wolfdog, hade aldrig ens hört talas om det - hon såg ut som en stor alaskan husky men med mer vargdrag i ansiktet.


  Siri hälsar på Ylva, Kickans yngsta dotter.



  

Igår blev det lite av en vilodag, planen vad träning på SSBK med Marre & Rasmus men det blev inte av och hundarna hade fått ta det lugnt med tanke på detta. Istället körde vi lite kvällsträning inomhus, Ella körde lydnad - tog mig igenom de flesta momenten i II:an, men inomhusanpassat - medan Siri fick lite blandat: hand- och tasstarget, läggande samt att jag började shejpa fotgående.


Idag har vi dels varit ute på en rejäl motionstur i skogen, raskt tempo i kuperad terräng, dels kört ett slalompass. Ville ha mer svängrum än i måndags och lyckades släpa allt bort till fotbollsplanen, ska testa transportera i min stora rygga istället imorgon. Vi fortsatte där vi slutat med två portar, men idag dök det upp många fler fel än i måndags. De två stora problemen är om jag rör mig för mkt, då springer hon ofta förbi andra porten, och när jag skickar från 7-9 då hon ofta hoppar över den första. Ska köra ett pass imorgon också är planen, och då röra mig lite mer försiktigt, inte helt rättvist att gå från stillastående till full fart. Ella fick också träna, först två pass lydnad och sen bakombyten på slalom, bra att träna med bara fyra pinnar!


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards