Alla inlägg under juli 2012

Av Malin - 6 juli 2012 10:45

 

Nu har Siri varit på det sista tillfället med vattentrask, vi ska iofs på återbesök om en månad innan hon släpps helt, men själva rehaben är bedömd som klar. Det blev vägning och mätning igen, nu har Siri gått ned det extra hon lade på sig och lite till (dags att öka portionerna igen), och det opererade benet hade exakt samma omfång som det friska! Förutom att hon behöver bygga på litegrann till på baksidan av låren, genom skritt i uppförsbacke, så är hon väldigt fint musklad runt hela bakpartiet. Steglängden har också ökat stort, när vi började för 8 veckor sen så klarade hon max att skritta på 4:ans hastighet, nu har hon inga problem på 7:an - vet inte vilka verkliga hastigheter det motsvarar men det hörs ju att skillnaden är stor. Denna avslutande vattentrask blev ett riktigt hårt pass, efter uppvärmning i skritt så fick hon 1-min intervaller av trav på maxhastighet. En liten eftersläpning av benet syntes i ca var femte steg, annars rörde hon sig perfekt! Men vad trött hon var sen, orkade inte busa runt med lilla Molly efteråt... Ann tyckte förresten att jag kunde smyga igång med agilityn vid det här laget, får se om jag törs!


  Ett STORT tack till... 

...först och främst Krister Julinder på Söderköpingskliniken, för skickligt genomförd operation!
... Åsa och Gill som tipsade om detta ställe, annars hade jag aldrig hittat det.

...Ann på Tös Hundhälsa som skötte rehaben och gett många bra tips och råd.

...mamma som generöst lånat ut sin bil för operationsresan, återbesök och rehab.


Siri kommer nog dock sakna rehaben och då framförallt sin vän Molly, som hon springer omkring och letar efter varje gång hon kommit in genom dörrarna.


 

Av Malin - 3 juli 2012 10:20

Dåså, filmerna fixade för hela helgens tävlande.


LÖRDAG

Hopp 3: Helt ok lopp men ett missförstånd gör att Ella svänger åt fel håll efter ett hopp och det blir lite förvirring - ändå bara 1 sek tidsfel så vi hade klarat tiden utan det...

Agility 3: Underbar bana, jättekul att köra! Tyvärr hade jag precis haft migrän ett par timmar och var inte på topp. Vi diskar oss när Ella tar ett lockande hopp istället för slalom, jag var rädd att dra henne förbi första porten så blev otydlig åt andra hållet istället.


SÖNDAG
Hopp 3: Upptäckte till min fasa att jag gått banan fel när klassen startade! Tack och lov hade jag inte så tidigt startnr och kunde därför plugga in rätt från sidan av. Hindernolla men ingen superfart, sen är jag för sen så vi krockar efter en tunnel. Nuddade inte Ella men hon blev rädd och kastade sig undan, klagade sen högljutt resten av loppet...

Agility 3: Nu var vi väldigt trötta och så kom helgens svåraste bana. Diskade oss på exakt samma situation som dagen innan, helt klart en kunskapslucka det där och nåt vi kommer träna framöver. Fortsätter en bit men det blev bara ofokuserat så tar närmsta vägen ut.


Det jag framförallt är nöjd med under helgen är slalom, tycker hon gick riktigt bra genom hela helgen och att det blev lite slarvigt i sista loppet berodde dels på trötthet, diskningen och att jag därför gav henne konstig vinkel in. Imorgon är det lagstart i Gävle så det är bara att pusta ut och ladda om!


Av Malin - 2 juli 2012 15:09

Idag är vi trötta efter en helg på Kanonsabotören som bjöd på ännu mer buller och brak än normalt. Rejält åskoväder första natten och jag kände mig lite utsatt i mitt lilla tält, hundarna snarkade sig dock igenom det och tältet höll tätt så allt gick bra. På lördagen skulle den sk solkanonen avfyra extraskott - jag hade uppfattat att det skulle vara ETT extra men det kom totalt fyra. Efter andra skottet så slappnade jag av och trodde det var över, värst blev det sista då vi var på väg tillbaka till banan - Siri är ju skottberörd men inte livrädd, dock såg hon lite stukad ut vid det laget...


Förutom det myckna pangandet var det en trevlig helg, även om jag inte är sugen på att tälta vid nån mer tävling, inte världens bästa kombination om man nu inte har ett sånt där gigantiskt lyxtält (som de flesta andra verkade ha). Både hundarna och jag har badat, vi har njutit av de vackra omgivningarna och härliga planerna, och jag fått en härlig agilitybränna i nacken. Inga storartade resultat för oss i år, hindernollade båda hopploppen men det räcker aldrig nånstans i small, sen diskade vi oss i båda agilityloppen. Jag ska lägga upp filmer så fort jag orkar och då berätta mer om själva loppen.


Första kvällen, och Siri blickar längtansfullt mot agilitybanorna, den som ändå fick springa på dem istället för att sitta bunden hos trista matte...


 

Kickan och Ärtan tyckte det var lite småkyligt (och det var det). Vi campade alldeles intill bilen vilket kanske inte är så naturromantiskt men himla praktiskt!


På lördagen passade vi på att grilla under den långa skottpausen, definitivt helgens kulinariska höjdpunkt. Annars har det ätits skräpmat, hopplock samt godis...

 

Lika entusiastisk som Siri var första dygnet, lika utslagen var hon det andra. Bara sov och sov, jag fick släpa ut henne ur tältet för rastningar och hon ville till och med ligga i Ellas bur - hon som annars är så emot burvistelser.


Saknas det bilder på Ella? Ingen fara, hon får ju fyra filmade lopp istället...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards